rob zit voor


Rob was de eerste voorzitter van de Federatie Dutch Creative Industries. Tegenwoordig is hij voorzitter van het Wim Crouwel Instituut en DuPho. Tot april 2021 was hij voorzitter van AGALab (voorheen Amsterdams Grafisch Atelier). In het verleden heeft hij diverse voorzittersfuncties bekleed. Meer informatie vindt u op zijn LinkedIn pagina: nl.linkedin.com/in/robhuisman.
Hij was tot mei 2014 voorzitter van de stuurgroepen die de fusies voorbereiden van de 8 fotografenverenigingen.
Vanaf november 2014 tot december 2015 was Rob moderator van Mix&Match Monday@KvK bijeenkomsten die de Kamer van Koophandel organiseert. Iedere derde maandag van de maand ontmoetten ondernemers uit de creatieve industrie andere sectoren.

Curatorium Wim Crouwel Leerstoel
Vanuit het Wim Crouwel Instituut zit Rob in het curatorium van de bijzondere Wim Crouwel Leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam: 'Geschiedenis, theorie en sociologie van grafisch ontwerpen en visuele cultuur'. Eind 2020 wordt verwacht dat de bijzonder hoogleraar bekend gemaakt wordt.
Dutch Design Daily
Samen met Robert van Rixtel, Eric van Casteren, Eric Hesen en Titus Yocarini heeft Rob de (web)app Dutch Design Daily gelanceerd. Dutch Design Daily verrast je dagelijks met een nieuw actueel item op het brede gebied van Dutch Design. De app bevat ondermeer interviews met bekende ontwerpers en items omtrent onderwijs en erfgoed. De app is tweetalig: Nederlands en Engels.
Regelmatig organiseert Dutch Design Daily in samenwerking met Pakhuis De Zwijger Dutch Design Daily Life in Amsterdam. Zie:
http://www.dutchdesigndaily.com/
DuPho
November 2017 is Rob benoemd tot voorzitter van DuPho (Dutch Photographers, de beroepsorganisatie van professionele fotografen in Nederland). Eerder deed Rob onderzoek naar de mogelijkheden van één beroepsorganisatie voor fotografen in Nederland. Rob werd voorzitter van de stuurgroep die de nieuwe vereniging in de steigers moest zetten. Op 1 januarii 2015 werd Dutch Photographers - DuPho opgericht!. In de beginperiode van DuPho was Rob enige maanden interim directeur. Zie: http://www.dupho.nl/

Rob wint Pictorightprijs 2015

De Pictorightprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan iemand die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor het auteursrecht. Voorzitter Gerrit Jan Wolffensperger, voorzitter bestuur Pictoright, in zijn huldigingsspeech:
'Als directeur van de BNO heeft hij zich jarenlang ingezet voor het belang van ontwerpers en illustratoren in Nederland. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van Pictoright. Zonder Rob was het aandeel van ontwerpers en illustratoren in alle collectieve rechten minder geweest. Zonder Rob hadden we hier nu niet gestaan'. Zie
http://www.pictoright.nl/2015/06/10/rob-huisman-wint-pictorightprijs/ De hele rede van Wolffensperger kunt u lezen bij http://www.pictoright.nl/wp-content/uploads/2015/06/Rede-Pictorightprijs-Rob-Huisman.pdf